Zamieszczone przez Agamek12
Przy hamowaniu na małej prędkości włącza się ABS
Zwiń
X
-
Przy hamowaniu na małej prędkości włącza się ABS
Witam. Na wstępie pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Jestem nowym użytkownikiem Skody Octavii 2.0 z 2001r. Symbolu silnika nie potrafię zidentyfikować. Jak opisałem w temacie, na małej prędkości, przy hamowaniu na małej prędkości zaczyna działać ABS. Kontrolka się nie świeci, przy większych prędkościach jest ok. Nie chcę oddawać do warsztatu, niestety z poprzednimi autami mam złe wspomnienia. Czy mógłby ktoś tu na forum podpowiedzieć co może być przyczyną i jak to sprawdzić?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam. SławekSławek
-
-
w tym przypadku przyczyn może być wiele, ja powiem że identyczny przypadek miałem w chevrolecie aveo. Przy małej prędkości podczas delikatnego hamowania włączał się abs i trzeba było mocno wcisnąć hamulec aby zaczął hamować. Oczywiście kontrolka nie świeciła i nic nie wskazywało na uszkodzenie abs poza tym hamowaniem. żeby komuś w tył nie wjechać to wyjąłem bezpiecznik od abs i jeździłem bez niego. Dopiero kolega elektryk naprowadził mnie ze to moze być uszkodzona pompa(agregat)abs. Niestety okazało się ze to jest faktycznie uszkodzona pompa abs, po wymianie na nową problem zniknął.
Komentarz
-
Komentarz